«اسدالله بيات» با اشاره به اينکه غار عليصدر از سالهاي 1342 به بعد مورد شناسايي قرار گرفته، افزود: در سال 1347نيز گروهي از کوهنوردان و غارنوردان به بازديد از اين غار پرداختند.
او زمان آماده شدن قسمتهايي از غار عليصدر را براي بازديد، سال 1352 دانست و ادامه داد: با توجه به اينکه غار مذکور در ابتداي امر متولي نداشته، آسيبهايي به برخي از قنديلها در گذشته زده شده است.
مدير کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان همدان تأکيد کرد: تا سال 70 گروههاي مختلفي مديريت و بهرهبرداري از بزرگترين غار آبي جهان را بر عهده داشتند.
به گفته «بيات» شرکت سياحتي عليصدر از سال 70 با مشارکت سازمان ايرانگردي و جهانگردي وقت و سازمان همياري شهرداري استان همدان تشکيل شد و نگهداري، مديريت و بهرهبرداري از غار مذکور را آغاز کرد.
او با تأکيد بر اينکه 20 سال تجربه براي آشنايي با نگهداري قنديلهاي غار عليصدر کافي است، اضافه کرد: در حال حاضر شرکت نامبرده با برخورداري از افراد باتجربه و امکاناتي همچون دوربين مداربسته و استقرار موانع در برخي نقاط به منظور جلوگيري از دسترسي بازديدکنندگان به قنديلها، حفاظت از اين مجموعه را به خوبي انجام داده است.
اين مقام مسوول يادآور شد: با وجود تبليغات و اطلاعرسانيهاي صورت گرفته اگر فردي نسبت به شکستن و دستاندازي به قنديلها اقدام کند بر اساس مقررات و قوانين با او برخورد ميشود.
او در پايان خاطرنشان کرد: برخلاف حضور گسترده گردشگران نوروزي در غار عليصدر هيچ گزارشي مبنيبر آسيب ديدن قسمتهايي از قنديلهاي اين غار ارائه نشده است.
112/
انتهای پیام/